Herkkä / Couperosa iho

Mistä johtuu?

Mikä ihme on couperosa? Oletko huomannut itselläsi tai tutullasi poskipäillä korostuneita pintaverisuonia tai punakat posket, niitä kutsutaan couperosaksi. Pinnalla olevat verisuonet eivät ole katkenneet mutta ne ovat laajentuneet, eikä veri virtaa niissä yhtä hyvin kuin pitäisi. Couperosaa on usein henkilöillä, joilla on ohut ja kuiva iho. Ikääntyessä Iho ei saa enää riittävästi ravinteita sisältä päin, jolloin verisuonet laajenevat yrittäen saada siten enemmän happea ja ravinteita.

Tarkkaa syytä ei voida sanoa miksi joillekin couperosaa tulee, mutta iso tekijä on perinnöllisyys ja verisuonien seinämien heikkous. Tupakointi, alkoholi, liiallinen auringonsäteille altistuminen, paleltuminen ja sairaudet vaikuttavat couperosan muodostumiseen.

Mitä voin tehdä? Miten hoidan ihoa kotona?

Pyri suojaamaan ihoasi suurilta lämpövaihteluilta. Esimerkiksi saunaan mennessä kannattaa couperosa-iho suojata joko seerumilla, voiteella, naamiolla tai kostutetulla kasvopaperilla/vanulla. Näin kuumuus ei pääse suoraan iholle. Auringossa puolestaan kannattaa käyttää korkeaa suojakerrointa. Kylmältä voi olla hankalampi suojautua, mutta mahdollisuuksien mukaan voit pyrkiä esimerkiksi huivilla peittämään posket.

Mausteiset ruuat, kuumat juomat ja alkoholi myös lisäävät punoitusta kasvoilla. Näitä kaikkia ei luonnollisestikaan pysty täysin välttämään, mutta kannattaa pitää niitä vähän harvinaisempina herkkuina.

Ihonhoitotuotteissa kannattaa suosia kevyitä herkänihon tuotteita, jotka eivät sisällä alkoholia. Herkkäiho janoaa myös kosteutta, joten päivittäisten aamuin-illoin pesun ja kosteutuksen lisäksi kannattaa kosteuttaa ihoa naamiolla. Couperosa-ihoa tulee kuoria säännöllisesti. Älä kuitenkaan käytä voimakkaita raekuorintoja vaan valitse kuorinnaksi rakeeton entsyymi kuorinta. Se kuorii kuolleen solukon tehokkaasti ärsyttämättä ihoa.

Esimerkki kotihoitotuotteista:

 • Puhdistustuotteet
  • BDMedical Sensitive Cleansin formula Puhdistusemulsio
  • BDMedical Sensitive Ceansing formula Kasvovesi
 • Voiteet, näistä molempia voi käyttää aamuin-illoin, mutta BDMedicalin voiden on hieman täyteläisempi, jolloin sitä kannattaa käyttää illalla, mikäli tuotteita käyttää yhdessä.
  • Medik8 Calmwise Colour Corrector (vihreät mineraalipigmentit tasoittavat punoitusta)
  • BDMedical Hydrasensitive voide
 • Seerumit
  • Medik8 Calmwise serum
 • Kuorinta
  • BDMedical Sensitive AHA Formula kuorinta (ihana voidemainen hedelmähappokuorinta)

Vaihtoehtoja tuotteissa on monia, joten tämän ei ole välttämättä kaikille se oikea yhdistelmä. Katsotaan yhdessä hoitotottumuksiisi ja ihollesi sopivat tuotteet.

Mitä ammattilainen voi tehdä?

Led –valohoito on äärimmäisen hyvä hoito herkälle iholle. Hoidossa käytetään rauhoittavia ja rakennetta korjaavia tuotteita. Kuorinnassa käytetään kevyttä hedelmähappoa, jolla saadaan ihosta tasaisempi ja kirkkaampi. Couperosaa ei tietenkään saa hoidolla kokonaan pois, muuta se rauhoittuu huomattavasti ja iho vahvistuu. Pääset lukemaan Led –hoidosta tarkemmin tästä.

Toinen hoito vaihtoehto on Mikroneulaus. Mikroneulauksella iho vahvistuu ja sen toiminnot aktivoituvat. Mikäli mikroneulaus tehdään riittävän syvälle saadaan katkaistua osa heikosti toimivista verisuonenpäistä. Tämän seurauksena keho alkaa automaattisesti korjata verisuonenpäitä ja tilalle muodostuu toimivia verisuonia. Mikroneulausta ei kuitenkaan tehdä niin syvälle, että osuttaisiin muihin kuin ihon pinnallisimpiin verisuoniin. Verta ihosta ei siis tule paljon hoidon aikana. Myös neulaukseen pääset tutustumaan tarkemmin  tästä..

Safiiriisi tullessasi kosmetologimme katsoo jokaisen asiakkaan ihoon sopivimmat hoidot ja tuotteet.