Hyperpigmentaatio eli “maksaläiskät”

Mistä johtuu? 

Suurin tekijä ihon pigmenttimuutoksiin on aurinko. Suojaamattomassa ihossa aurinko saa helposti aikaan melanosyyttisolujen hallitsematonta lisääntymistä, mikä saa aikaan tummia läikkiä. Muita syitä hyperpigmentaation muodostumiseen ovat mm. Ikä, hormonit, perimä ja lääkkeet, jotka herkistävät auringolle. Etenkin raskaana olevien on hyvä huomioida ihoaan auringossa ollessa, sillä raskausajan hormonit yhdistettynä UV-säteilyyn, saavat ihossa herkästi aikaan pigmenttimuutoksia.  

 

Mitä voin tehdä? Miten hoidan ihoa kotona? 

Tärkeimpänä pigmenttimuutosten hoidossa on ennalta ehkäisy. Ulkona ollessa kannattaa aina käyttää korkeaa aurinkosuojaa (vaikkei olisikaan taipumusta hyperpigmentaatioon) tai suojata ihoa vaatteilla. C-vitamiini tuotteet ovat äärimmäisen hyviä myös pigmenttimuutosten hoidossa. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa mutta yksinään se ei riitä suojaamaan auringon säteiltä.  

Mikäli ihoon on jo päässyt muodostumaan pigmenttimuutoksia, on suojaamisen lisäksi hyvä käyttää korkean suojakertoimen tuotteita, jotka ovat tarkoitettuja pigmenttimuutosten hoitoon. Yöksi tarkoitetut tuotteet ovat kehitetty uudistamaan ihoa tehokkaasti. Tuotteet voivat myös sisältää pigmenttiä hajottavia ainesosia. Medik8 –sarja käyttää pigmenttimuutosten hoitotuotteissa oxyresveratrol –teknologiaa, joka on luonnollinen ja hellävarainen, joten se sopii myös herkälle iholle. Sarjan vaalentava seerumi sisältää tämän lisäksi myös aiemmin mainittua c-vitamiinia. 

 

Esimerkkejä kotihoitotuotteista:

Puhdistustuotteet:

Muutoin ihotyypille sopivat putsarit esim.

  • Medik8 Micellar mousse
  • Medik8 Press&Glow

Voiteet:

  • Medik8 Advanced Day Total Protect spf 50 /  Daily Radiance Vitamin C spf 30
  • Medik8 Advanced Night Restore

Seerumit:

  • Oxy-r Peptides / Medik8 Super C Ferulic
  • Medik8 Crystal Retinal

Nämä ovat vain esimerkkejä, eivätkä kaikille välttämättä paras ratkaisu. Katsotaan yhdessä hoitotottumuksiisi ja ihollesi sopivat tuotteet. 

 

Mitä ammattilainen voi tehdä? 

Peeling–hoidot ovat tehokas tapa hoitaa hyperpigmentaatiota. Medik8 Whitepeelin sisältämä fytiinihappo vaalentaa tehokkaasti ja vähentää todistetusti melaniinin tuotantoa ihossa. L-laktoosihappo puolestaan kiihdyttää solujen muodostumista ja kollageenisynteesiä sekä pehmentää ja silottaa ihon pintaa.   

Toinen tehokas hoito pigmenttimuutoksiin on mikroneulaus. Mikroneulauksessa käytetään tällöin vaalentavaa seerumia, joka neulataan ihoon. Mikroneulauksella saadaan myös rikottua pigmenttiä, jolloin syöjäsolut iskevät paikalle ja haukkaavat rikkoutuneet pigmentinmuruset poskeensa. 

Tehokas tapa on myös vuorotella edellä mainittuja hoitoja.  

BDMedicalilla on Brightening Kojic happokuorinta, joka vaalentaa pigmenttiä ja tasoittaa ihoa. Tämä yhdistettynä Led –valohoitoon, saa ihon kirkastumaan tehokkaasti. Tämä on kuitenkin hieman kevyempi hoito aiempiin verrattuna, mutta ei vaadi toipumisaikaa kuten edellä mainitut hoidot.  

Lisätietoja hoidoista löytyy täältä.