Ikääntyvä iho

Eikö peilistä katso enää se sama siloposkinen nuorukainen kuin 20 vuotta sitten? Valitettavasti ikääntymisen merkeiltä ihossa ei voi täysin välttyä, mutta niiden muodostumista voidaan hidastaa ja minimoida.

Mistä johtuu?

Ikääntyessämme kehomme toiminnat hidastuvat. Olet varmasti huomannut, että enää et voi herkutella samoissa määrin kuin nuorempana, ilman että se näkyisi vyötäröllä? Siinä missä aineenvaihduntakin, myös ihon solujen toiminta heikkenee.

Uuden kollageenin muodostuminen ihossa vähenee, mutta samalla kollageenisäikeiden glykaatio (sokeroituminen) lisääntyy, tehden säikeistä kovia ja hauraita, jolloin ne katkeavat helpommin. Tämä näkyy ihossa juonteina ja veltostumisena. On myös tutkittu, että aikuisiällä iho menettää vuosittain 1 % kollageenistaan.

Hyaluronihappo on erittäin tärkeä ihon kosteuden ylläpitäjä, joten sen vähentyessä iho kuivuu ja juonteita muodostuu herkemmin. Oletko ikinä ajatellut miksi iho saa helpommin harmahtavan ja tunkkaisen sävyn ikääntyessään? Se johtuu siitä, ettei iho uudistu niin nopeasti kuin aiemmin, jolloin kuolleiden solujen hilseily iholta on huomattavasti hitaampaa. Ekstrakerros kuolleita soluja ihon pinnalla tekee sen väristä samean.

Ikääntyessä iho muuttuu luonnollisista syistä ja listaa muuttuvista tekijöistä kehossamme voisi jatkaa pitkään. Pointti on kuitenkin se, että kehomme kaikki toiminta hidastuu ja valitettavasti se näkyy myös ihossamme.

Mitä voin tehdä? Miten hoidan ihoa kotona?

Elämäntavat ovat iso vaikuttaja ihon toimintaan. Aurinko, alkoholi ja tupakka ovat huomattavia ihon ikääntymistä edistäviä tekijöitä. Terveiden elämäntapojen lisäksi kotihoito on tärkeää!

Ikääntyvälle iholle tärkeitä raaka-aineita ovat C-vitamiini ja A-vitamiini. C-vitamiini on erittäin tehokas antioksidantti, joten se suojaa ihoa vapaita radikaaleja vastaan. Samalla se kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä, sekä ehkäisee ryppyjen, juonteiden ja epätoivottujen pigmenttiläikkien muodostumista. C-vitamiini tuotteita kannattaa käyttää etenkin aamuisin suojaamaan ihoa päivän koetuksilta.
A-vitamiini on puolestaan tehokkaimpia raaka-aineita ihon ikääntymistä vastaan. Se tasapainottaa talin tuotantoa, taistelee juonteiden ja ryppyjen muodostumista vastaan sekä heleyttää ihoa. A-vitamiinituotteet ovat vain yö-käyttöön, sillä ne eivät sovi auringonvalon kanssa. C- ja A-vitamiinituotteet kulkevat käsi kädessä. Ne ovat hyviä tuotteita yksinään, mutta yhdessä ne ovat lyömätön kombo! Etenkin Medik8-sarjalla on laaja valikoima erilaisia C- ja A-vitamiinituotteita, joten jokaiselle löytyy niistä varmasti sopivat tuotteet.

Kotona sinun kannattaa pestä ja kosteuttaa kasvot aamuin ja illoin. Vältä kuitenkin pelkkää vesipesua sillä se kuivattaa ihoa! Yöllä ihosi on aktiivisimmillaan, joten sitä kannattaa hyödyntää! Ota käyttöön yöksi joko seerumi tai täyteläisempi voide, jolloin iho saa tuotteesta kaiken hyödyn irti. Iho kannattaa kuoria noin kerran viikossa, jotta saadaan kuollut solukko pois ihon pinnalta. Silloin iho pysyy kirkkaana ja tuotteet pääsevät kulkeutumaan ihoon helpommin. Useammin ihoa ei kuitenkaan kannata kuoria, sillä liika kuoriminen heikentää ihon omaa suojaa.

Esimerkki kotihoitotuotteista:

 • Puhdistustuotteet
  • Medik8 Lipid balance cleansing oil 
  • Medik8 Surface radiance cleanse
  • Medik8 Press & Glow
 • Voiteet
  • BDMedical Anti-age 24h voide (tämä on täysin vedetön tuote, jota voi käyttää amuin illoin!)
  • Medik8 Advanced Day Ultimate Protect
 • Seerumit
  • Medik8 C-Tetra / C-Tetra + intense seerumi (tämä aamuksi)
  • Medik8 Crystal retinal (tämä yöksi)

Nämä ovat siis vain esimerkkejä, eivätkä kaikille välttämättä paras ratkaisu. Katsotaan yhdessä hoitotottumuksiisi ja ihollesi sopivat tuotteet.

Mitä ammattilainen voi tehdä?

Miksi ihoa kannattaa hoidattaa ammattilaisella?  Kun ihon toiminnot alkavat hidastua on äärimmäisen tärkeää, että niitä aktivoidaan. Meillä Safiirissasi on käytössä useita tekniikoita, joilla saamme ihoa aktivoitua. Kotona pystyt pitämään ihon kosteudesta ja ravitsemisesta huolta, mutta tehokasta aktivointia ei pysty tekemään kuin laitehoidoilla hoitolassa.

Mikroneulaus on ehdottomasti tehokkain antiage hoitomme! Siinä iho fyysisesti alkaa korjaamaan itseään ja tulokset ovat upeita!

Meillä on käytössä myös markkinauutuus, Dermapen 4 mikroneulauslaite. Laitteella ihoon tehdään reiät kohtisuoraan, jolloin iho ärsyyntyy vähemmän kuin muilla mikroneulauslaitteilla. Mikroneulaushoidon jälkeen iho tarvitsee pari päivää toipumisaikaa. Pääset lukemaan lisää tästä mahtavasta hoidosta. Mikroneulausta rentouttavampi, mutta kuitenkin tehokkaasti ihoa uudistava hoitomuoto on led-valohoito. Led-laitteen valoenergia muuttuu ihossa soluenergiaksi, jolloin ihon solut heräävät ja alkavat toimimaan paremmin. Pääset tutustumaan tarkemmin myös tähän hoitoon tästä.

Hydrafacial kasvohoidoista Age Refinement sekä Platinum hoidot ovat loistavat ikääntyvälle iholle! Hoidon jälkeen iho on upean kuulas ja juonteet hieman tasoittuneet. Tähän voidaan yhdistää myös led valoa. Lue lisää Hydrafacial kasvohoidoista täältä.

Led-valohoitoa voi tehostaa timanttihionnalla ja erilaisilla happokuorinnoilla. Mikroneulaus ja led-valohoito tehdään usein sarjahoitoina, jolloin saadaan näkyvämpiä ja pitkäkestoisempia tuloksia. Safiiriisi tullessasi kosmetologimme katsoo jokaisen asiakkaan ihoon sopivimmat hoidot ja tuotteet.