Kosmetologimme oma kertomus

Olen itse koko ikäni kamppaillut ihoni ongelmien kanssa. Minua ovat aina kiusanneet epäpuhtaudet, joten tiedän miten haastavaa epäpuhtaan ihon hoitaminen ja aisoissa pitäminen voi toisinaan olla. Olen jopa joutunut syömään pari kertaa antibioottikuurin ja kerran Roaccutanin.

Roaccutan kuurin jälkeen olen pärjännyt säännöllisellä ihon peeling hoidolla. Eli hyvien kotihoitotuotteiden lisäksi teen noin kerran kussa Medik8 Betapeel happokuorinnan. Betapeelin sisältämä salisyylihappo auttaa liottamaan talia ja azelaiinihappo tuhoaa aknea aiheuttavia bakteereita. Minun kohdallani se on toiminut parhaiten. Alla on kuvasarja kyseisestä hapotuksesta, jonka tein itselleni.

Miksi iho sitten alkaa kukkimaan? Linkistä pääset lukemaan enemmän epäpuhtauksien syistä ja hoitomenetelmistä: Lue tästä. Omalla kohdallani huomaan kuitenkin pääpiruna stressin. Kun elän erittäin stressaavaa ajanjaksoa, se myös näkyy kasvoiltani. Tällöin hapotuksella saan pidettyä ihon kurissa, mutta täysi parantuminen tapahtuu vasta kun tilanne rauhoittuu. Toisena tekijänä huomaan vedenjuonnin. Usein loman tai viikonlopun jälkeen, jolloin herkut ovat maistuneet ja veden juonti jäänyt taka-alalle. Huomaan arkeen palatessa, että jokunen näppy on taas ilmestynyt ihoon.

Kaiken kaikkiaan, teinistä asti olen kärsinyt epäpuhtauksista, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Tiedän siis miten paljon ihon kunto vaikuttaa itsetuntoon, jos siihen ei ole itse tyytyväinen. Oli kyse sitten epäpuhtauksista tai mistä tahansa ihoon liittyvästä asiasta. Pyrin työni ohessa myös tukemaan teitä kamppailussa iho-ongelmienne kanssa. Voitetaan tämä taistelu yhdessä 💗

 

  1. 1. Ennen hoitoa, epäpuhtauksia on myös poskilla, vaikkei kuvasta kunnolla näy.
  2. 2. Happo on nyt iholla. Finnin päällä alkaa tapahtumaan solukuolemaa, joten se muuttuu valkoiseksi.
  3. 3. Heti hapon neutraloinnin jälkeen. Iho punoittaa voimakkaasti nopean ihon pH:n muutoksen vuoksi.
  4. 4. Muutama päivä hoidon jälkeen. Iho alkaa uusiutumaan ja se aiheuttaa kuoriutumista.
  5. 5. Noin kolme viikkoa hapotuksesta. Iho on erittäin kirkas ja näpyt ovat häipyneet.